Služba psihijatrije PDF Štampa El. pošta
utorak, 24 februar 2009 18:17
.
Istorijat: 1972 godine otvoreno je Odeljenje neuropsihijatrije u bolnici u Prokuplju, sa 48 postelja. Tada nije bilo značajnije medicinske opreme. Prvi načelnik odeljenja bio je dr Mateja Ćirić, neuropsihijatar, a prva glavna sestra ovog odeljenja bilaje je sestra Milica Lukić.
.

.
Služba psihijatrije danas: Do decembra 2008. godine neuropsihijatrija je bila organizovana kao jedna služba. Zbog potreba pacijenata i savremenih medicinskih tokova iste godine služba je reorganizovana, odnosno podeljen je na dva odeljenja: neurologiju i psihijatriju. Ovo je obezbedilo kvalitetnije bolničko i ambulantno lečenje, što podrazumeva pružanje usko specijalizovanih usluga u svakom trenutku.
Krajem 2012 godine u cilju poboljšanja uslova boravka i lečenja na psihijatriji, postavljeni su podovi u bolesničkim sobama, a uporedo su renovirane i službene prostorije za zaposlene.
Pacijenti hospitalizovani na psihijatriji osećaju zadovoljstvo zbog novih boljih uslova. Posle duže vremena mokri čvor saniran je u potpunosti, trpezarija je unkcionalna, a stari kreveti u sobama su zamenjeni novim.
Na odeljenju se uspešno sprovodi i metadnonska terapija.
.
 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 503 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1117
mod_vvisit_counterJuče862
mod_vvisit_counterOve nedelje1979
mod_vvisit_counterOvog meseca30125
Baner
Baner