NASTAVAK OPREMANJA BOLNICE U PROKUPLJU PDF Štampa El. pošta
sreda, 27 jun 2012 21:57

Predstavnici Fonda B92 i Građevinske direkcije Srbije posetili su danas Opštu bolnicu „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, i tom prilikom uručili novi reanimacioni sto i lampu za fototerapiju.
Tokom „Bitke za bebe”, Građevinska direkcija Srbije je već donirala jedan transportni inkubator ovoj ustanovi, a tom prilikom predsednik UO Fonda B92 Veran Matić najavio je nabavku dodatne opreme, koja je sprovedena u delo.

U razgovoru sa direktorom bolnice dr Draganom Dinićem, predsednikom Opštine Prokuplje Bojanom Lepojevićem, Ljubišom Đurkovićem, predsednikom Skupštine Opštine, Srđanom Jordacijevićem, načelnikom Topličkog okruga, Slavišom Lepojevićem, predsednikom Upravnog odbora Opšte bolnice i direktorom Gradjevinske direkcije Srbije, Veran Matić predstavio je ciljeve akcije Bitka za porodilišta, naglasivši da Fond B92 želi da oko svakog porodilišta napravi koaliciju kompanija, državnih institucija, nevladinih organizacija i pojedinaca, neku vrstu fan kluba, onih koji su rođeni u tom porodilištu ili roditelja čija će se deca tu roditi, i drugih dobročinitelja, sa ciljem da se na duži rok omogući obnavljanje opreme, akcije solidarnosti i brige, kako bi se izbegla mogućnost da se ove veoma važne ustanove zapuste.

U planu  je da se obnovi sva neophodna oprema, obezbede savremeni uređaji, ali i posteljina, odeća, pelene, klima uređaji, kao i rekonstrukcija i renoviranje prostorija, mokrih čvorova, itd.
Predstavnici lokalne zajednice obavezali su se da će obezbediti mehanizme da se ovakav projekat realizuje i institucionalizuje kako bi se javno privatnim finansiranjem omogućila realizacija svih projekata, i kako bi se sprečilo da ekonomska kriza i dalje direktno utiče na sve prazniju zdravstvenu kasu. Ovaj inovativan koncept obezbediće da se do kraja ove godine reše svi najbitniji problemi porodilišta u Prokuplju i omogući da porođaj bude veličanstveni čin najvažniji u životu svake žene, roditelja, ali i svake bebe.

 


Direktor Zdravstvenog centra, dr Dragan Dinić, prilikom uručenja opreme je rekao: „Bolnice su mesta gde se najžešće sukobljavaju život i smrt. U toj bici, život definitivno pobeđuje. Zbog toga bolnice ne bi smele biti zapuštene, oronule, sive...
Bolnice, a pre svega porodilišta u njima, treba da izgledaju uređeno, veselo, kako bi i  na taj način simbolizovale pobedu života. Predlog formiranja sponzorskog pula koji prati potrebe jednog porodilišta ocenjujemo kao sjajan. I u vreme najveće ekonomske krize, izgleda da sami sebi najviše možemo pomoći. Zahvaljujemo Fondaciji B92 i gospodinu Veranu Matiću na pomoći, ali i na sjajnoj ideji. Zahvaljujemo Građevinskoj direkciji Srbije i direktoru Grujiću, uz nadu da će prihvatiti da bude prvi član sponzorskog pula porodilišta u Prokuplju“.

 

 

U ime donatora, Građevinske direkcije Srbije, direktor Dragan Grujić je rekao da je najvažnije da udružimo snage u rešavanju vitalnih problema, tamo gde očigledno nadležne institucije to nisu u mogućnosti da urade. Podržao je inicijativu Fonda B92 u pravljenju asocijacije „Naše porodilište“ i rekao da će Građevinska direkcija Srbije uvek biti uz interese roditelja i beba, te da će nastaviti da pomaže ovakve ciljeve.

U Godini beba, svi kao jedan, za bolje sutra naših najmlađih i najhrabrijih boraca!
Borba ne prestaje!

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 24 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas418
mod_vvisit_counterJuče1262
mod_vvisit_counterOve nedelje1680
mod_vvisit_counterOvog meseca17414
Baner
Baner