Projekat „Hitan odgovor na Kovid 19“ PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 02 jun 2022 11:07

U OB ‘’Dr Aleksa Savić’’ u Prokuplju stigla su dva vozila za potrebe transporta pacijenata na tercijalni nivo zbrinjavanja.

Nova vozila je obezbedilo Ministarstvo zdravlja u okviru projekta „Hitan odgovor na Kovid 19“ za potrebe zdravstvenog sistema RS, iz sredstava Projekta HORSK, a u skadu sa procedurama Međunarodne banke za obnovu i razvoj u ukupnoj vrednosti od 11 miliona dinara.

 


 

Jedno od vozila opremljeno je najsavremenijom medicinskom opremom za hitan transport pacijenata, dok je drugo vozilo bez medicinske opreme namenjeno samo za prevoz pacijenata.

Direktor OB ‘’Dr Aleksa Savić’’ u Prokuplju, dr Snježana Arsić izrazila je zahvalnost Ministarstvu zdravlja koje je prepoznalo potrebe OB Prokuplje i obezbedilo nova vozila koja će biti od izuzetnog značaja, posebno za pacijente koji borave u OB Prokuplje, a potrebno im je lečenje na višem nivou zdravstvene zaštite.

 Ova donacija Ministarstva zdravlja znatno će poboljšati uslove transporta najtežih pacijenata na tercijalni nivo zdravstvene zaštite i rad zaposlenih zdravstvenih radnika i vozača, kazala je dr Arsić.
 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 34 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas732
mod_vvisit_counterJuče899
mod_vvisit_counterOve nedelje1631
mod_vvisit_counterOvog meseca24489
Baner
Baner