KURS KPR-a IZAZVAO VELIKO INTERESOVANJE PDF Štampa El. pošta
petak, 17 septembar 2010 18:04

U organizaciji Saveza zdravstvenih radnika "Toplica" održan je kurs osnovne kardiopulmonalne reanimacije Basic Life Support ( BLS ).

Nosioci kursa su predavači iz Z.C. "Toplica" Prokuplje, specijalisti urgentne medicine, anestezije i interne medicine.


Cilj kursa je ovladavanje osnovnim znanjima i veštinama pružanja mera kardiopulmonalne reanimacije za široki sloj zanimanja, uključujući srednje medicinski kadar, lekare kao i ostale zdravstvene radnike.

 

 

Veliki broj medicinskih radnika iz Prokuplja ali i drugih gradova, sa velikom pažnjom pratilo je sva predavanja i zadate vežbe, što potvrđuje kvalitet samog kursa, koji su i sami polaznici u rezimeu ocenili najvišom ocenom.

Kurs traje šest sati i obuhvata predavanja sa video prikazom i uvežbavanje manuelnih veština kroz praktične vežbe na lutkama – fantomima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi polaznici kursa su veoma uspešno savladali primenu protokola  KPR-a, izvođenje tehnike masaže srca uz primenu odgovarajućih sredstava za obezbedjivanje disajnog puta i ventilaciju.
Obzirom na veliko interesovanje kurs će biti održan i u novembru.

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 34 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas162
mod_vvisit_counterJuče1594
mod_vvisit_counterOve nedelje5441
mod_vvisit_counterOvog meseca32397
Baner
Baner