Odeljenje ortopedije sa traumatologijom PDF Štampa El. pošta
utorak, 24 februar 2009 17:59
Kao sastavni seo hirurške službe odeljenje ortopedije radilo je od 1930.god.sve do 1973.godine kada sa specijalizacije dolazi dr Jovan Milić i osniva ortopediju kao poseban odsek.
Danas,ortopedija u svom sastavu ima stacionarni deo sa 24 postelje.Od toga, 2 postelje poluintenzivne nege i specijalističku ambulantu u sklopu odeljenja kroz koju u proseku svakodnevno prođe 30 do 40 pacijenata.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tri lekara specijalista ortopedije (jedan je na specijalizaciji) i šesnaest medicinskih sestara i tehničara čini tim koji svakodnevno brine o zdravlju pacijenata.
Zadnjih godina ortopedija krupnim koracima grabi napred uvoženjem novih procedura kako u konzervativnom tako i u operativnom radu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 U toku 2008. godine,na ortopediji je ležalo 366 bolesnika od kojih 109 u jedinici poluintenzivne nege.Prosek ležanja na pdeljenju je 16 dana.
Samo ove godine ugrađeno je 29 totalnih cementnih proteza kuka i 42  različite operacije kao i veći broj sličnih intervencija.
Pored lečenja, na ortopediji je zastupljena i fizikalna terapija kao produženi vid lečenja a sprovodi se u saradnji sa fizikalnom medicinom.
 
 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 40 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas398
mod_vvisit_counterJuče1262
mod_vvisit_counterOve nedelje1660
mod_vvisit_counterOvog meseca17394
Baner
Baner