PREVENTIVNI PREGLEDI 22.12.2019.GODINE PDF Štampa El. pošta
nedelja, 22 decembar 2019 13:15

U prokupačkoj  Opštoj bolnici ‘’Dr Aleksa Savić’’, u nedelju, 22. Decembra u period od 08:00 do 16:00 časova, nastavljena je akcija besplatnih preventivnih pregleda koju sprovodi  Ministarstvo zdravlja. Tom prilikom građani Topličkog okruga  imali su  priliku da, bez uputa lekara i zdravstvene knjižice, provere svoje zdravstveno stanje.
U sedamnaestoj po redu  akciji besplatnih preventivnih pregleda, zabeležen je veliki odziv građana koji su obavili preglede.

U celom Topličkom okrugu do 16 časova,  pregledano  je ukupno 326 lica. Od tog broja u prokupačkoj Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" pregledu se odazvao 210 lica. Ultrazvuk abdomena urađen je kod 195 lica, 210 lica uradila su EKG i  proverila krvni pritisak , dok je 21 licu uzeta  krv za analizu AFP tumor markera .

Veliki odziv građana najbolja je potvrda da su građani prepoznali značaj akcije Ministarstva zdravlja, ali i da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko porasla u našem društvu.

Ta činjenica, kao i veliki broj građana kojima je na preventivnim pregledima dijagnostifikovano  ozbiljno oboljenje, motiv su Ministarstvu zdravlja za nastavak ove akcije i u narednoj godini.

Rukovodstvo Opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' , uz zahvalnost građanima na velikom odzivu i podršci akciji, posebnu zahvalnost iskazuje svojim  zdravstvenim radnicima  na uloženom trudu i posvećenosti.


 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 12 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas29
mod_vvisit_counterJuče371
mod_vvisit_counterOve nedelje400
mod_vvisit_counterOvog meseca6829
Baner
Baner