NOVI GASTROSKOP U BOLNICI PROKUPLJE PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 24 januar 2019 10:16

 

Posle laparoskopskog stuba koji je u Bolnicu  Prokuplje stigao prošle nedelje  u utorak  je nastavljena  isporuka kupljene opreme kojom smo počeli  nabavku u  2019.godini -  GASTROSKOPOM  .

Gastroskop će se koristiti u oblasti hirururških grana medicine , a Bolnica Prokuplje je novac   u iznosu od 1.682.986,82 dinara za  kupovinu  i ovog  aparata  obezbedila  iz  sopstvenih  sredstava.

Novim Gastroskopom u bolnici Prokuplje radiće se endoskopske dijagnostičke i terapijske procedure koje pružaju široke mogućnosti za vizualizaciju sluzokože organa za varenje, uočavanje patoloških promena (čira, polipa, upalnih  bolesti, tumora)  i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu.

 

Opremanje Hirurško – endoskopskog  kabineta  Bolnice Prokuplje  ovim modernim endo-video sistemom za pregled jednjaka, želuca, tankog  creva, značajno  će se poboljšati  bezbednost pacijenata tokom procedure   a i smanjiće se  upućivanje pacijenata celog Topličkog okruga  na dodatnu dijagnostiku u  Kliničke centre  Niš i Beograd   .

Paralelno sa nabavkom ovih pristiglih aparata odobrena  su i sredstva za kupovinu novog kompletno optemljenog sanitetskog vozila za pratnju pacijenta sa medicinskom ekipom , koje u Opštu bolnicu treba da stigne narednih dana.  Zatim očekujemo isporuku  još i  novog ultrazvučnog aparata za Službu radiologije,  novog seta za sečenje i seta instrumenata za Odeljenje ortopedije i operacionog stola za Opracioni blok o čemu ćemo Vas  kao do sada blagovremeno obavestiti.

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 31 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1316
mod_vvisit_counterJuče1473
mod_vvisit_counterOve nedelje5001
mod_vvisit_counterOvog meseca31957
Baner
Baner