PREVENTIVNI PREGLEDI 23.09.2018.GODINE PDF Štampa El. pošta
nedelja, 23 septembar 2018 21:05

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavljena je danas u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Među više od sto zdravastevnih ustanova u Srbiji u kojima su danas obavljeni besplatni preventivni pregledi građani su u Opštoj bolnici ‘’Dr Aleksa Savić’’ mogli da urade tumor markere, provere pritisak i krvnu sliku i urade EKG. Pored bolnice akciji besplatnih preventivnih pregleda priključili su se i Domovi zdravlja Topličkog okruga .

 

Pogodnost za građane je što ovakvi pregledi mogu da se obave bez uputa, bez zdravstvene knjižice i što je sve besplatno, a posebno je značajno to sto su mnogi na vreme započeli lečenje zahvaljujući ovim besplatnim pregledima.

Besplatne preglede danas obavilo je ukupno 129 građana Topličkog okruga, isti broj građana je i proverio krvnu sliku i pritisak i uradilo EKG.

Uzimanje krvi za analize tumor markera urađeno je kod 41 pacijenta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dalja ispitivanje kroz dnevnu bolnicu poslata su 3 lica, pored toga zakazana su 2 ulrazvuka abdomena, 2 ulltrazvuka srca i 2 testa opterećenja u ambulanti Internog odeljenja.

 

Opštu bolnicu ‘’ Dr Aleksa Savić’’ ovoga puta posetio je Prof.dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja koji je sa direktoricom bolnice Dr Snježanom Arsić obišao pacijente i zaposlene u ambulanti Internog odeljenja.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministarstvo zdravlja će i u narednom periodu nastaviti da kroz organizovanje ovakvih akcija i drugih aktivnosti, posebnu pažnju posveti prevenciji i ranoj dijagnostici bolesti.


Prilog televizije MOST NET Prokuplje o preventivnim pregledima u Prokuplju 23.09.2018.godine, kao i ono sta su o preventivnim pregledima rekli Prof.dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja i Dr Snježana Arsić, direktorica Opšte bolnice ‘’Dr Aleksa Savić’’.

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 32 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas122
mod_vvisit_counterJuče480
mod_vvisit_counterOve nedelje5244
mod_vvisit_counterOvog meseca11145
Baner
Baner