Novih 10 aparata za dijalizu u prokupačkoj bolnici PDF Štampa El. pošta
petak, 20 jul 2018 09:54

U Odseku nefrologije i hemodijalize internog odeljenja Opšte bolnice ,,Dr Aleksa Savić" u Prokuplju trenutno se tretmanu hemodijalize podvrgavaju 43 pacijenta koji su na hroničnom programu hemodijalize usled terminalne faze bubrežne slabosti. Dva pacijenata se dijalizira peritonealnom dijalizom (CPAD tretman) koja se obavlja u kućnim  uslovima. HD tretmani se obavljaju u tri sale za HD tretmane na ukupno, do sada, 20 aparata.
Zahvaljujući razumevanju, a u sklopu dugogodišnje uspešne saradnje sa firmom ,,NIPRO", dobili smo 10 novih savremenih aparata za hemodijalizu .

Ovom donacijom biće poboljšan kvalitet HD tretmana i a veći broj pacijenatab će moći  da koristi HDF tretman kao vid najsavremenije i najkvalitetnije hemodijalizne procedure. Klinički je dokazano duže preživljavanje i smanjenje stope smrtnosti pacijenata koji se dijaliziraju na HDF aparatima. U toku svakog tretmana pacijenta proverava se uspešnost dijaliznog tretmana.
Zahvaljujući  ranijim donacijama Odsek nefrologije i hemodijalize je već zanavljan i već je opremljen savremenim aparatima, koji se koriste nekoliko godina unazad u punom kapacitetu i time olakšavaju boravak i tretman pacijentima  i podižu stepen pružanja zdravstvene usluge na nivo drugih modernih centara za hemodijalizu u Srbiji.

 

 

 


 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 13 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas104
mod_vvisit_counterJuče480
mod_vvisit_counterOve nedelje5226
mod_vvisit_counterOvog meseca11127
Baner
Baner