Похвале за прокупачку дијализу PDF Štampa El. pošta
petak, 30 mart 2018 12:13

У временима када ретко можемо чути похвалу на нечији рад, поготово у здравству у нашу Управу стигло је писмо пацијента са прокупачке дијализе који је јавно похвалио ово одељење за пожртвованост и професионалност.

- У ноћи између недеље и понедељка примљен сам на Ургентно одељење Прокупачке болнице са озбиљним проблемима са дисањем и гушењем. Констатовано је да је због тих компликација неоходна хитна дијализа у што краћем року. Обзиром да дијализа у Прокупљу нема потребе за радом ноћу у 02:00 часова дежурни доктор Ургентног одељења контактирао је главну сестру са одељења дијализе, предочио јој проблем и у року од 15 минута из својих кућа медицинска екипа са дијализе била је спремна да пружи дијализни третман. Екипу су чинили др Миодраг Марјановић, главна сестра Зорица Радошевић и медицински техничар Велибор Коковић. Њима желим овим путем јавно да се захвалим на пожртвованости, још једном истичући да су буквално из кревета у најкраћем року били спремни да пруже непходан дијализни третман у ситуацији када је мени сваки минут био као вечност, наводи у свом писму пацијент чије је име познато редакцији.
- Много пута, поготови ми хронични болесници изгубимо наду, веру да ће нам се у тешким тренуцима пружити рука спаса. Налазимо слабости, и критикујемо наш здравствени систем и саме запослене да су незаинтересовани и заборавили на хуманост. Међутим, овај пример је показао да су одговорност, организација и жеља да се помогне болеснику још увек  идеје водиље наших здравствених радника, наводи пацијент који је желео да остане анониман.

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 27 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas108
mod_vvisit_counterJuče550
mod_vvisit_counterOve nedelje658
mod_vvisit_counterOvog meseca12223
Baner
Baner