Najsavremeniji rendgen aparat za bolju dijagnostiku PDF Štampa El. pošta
sreda, 07 mart 2018 12:42

Do sada je Opšta bolnica ''Dr Aleksa Savić'' imala poteškoća zbog starog aparata koji je dotrajao, ali je ipak bio prelazno rešenje. Zahvaljujući donaciji Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge ''UNOPS'' sa operativnim centrom u Srbiji a u okviru programa ''Evropski progres'' koji finansira EU a preko firme ''Alpha imaging'' i naporima menadžmenta bolnice, obezbedili smo aparat novije generacije marke CHIMADZU, vrednosti 11.444.001,35 dinara.

Nov aparat omogućiće pouzdaniju i bržu dijagnostiku, veću bezbednost pacijenata i lakši rad radiologa. Zahvalјujući kompaktnom i ergonomskom dizajnu, posebno je jednostavan za rukovanje i rad.
Znatno ćemo unaprediti kvalitet zdravstvene zaštite građana ovog Topličkog okruga, jer će biti manje liste čekanja, radiološka dijagnostička procedura biće bezbednija za pacijente, jer je ekspozicija rendgen zracima znatno manja, a dijagnostika će biti pouzdanija, što je najvažniji krajnji rezultat.  Daleko je veća i ekološka bezbednost, jer više nećemo koristiti filmove i hemikalije, već se rendgen snimak prenosi u digitalnom formatu kod radiologa koji će dalje vršiti interpretaciju i odlučivati o daljoj dijagnostičkoj proceduri- istakao je načelnik radiologije  dr Ivica Dinić- Aparat će služiti za snimanje i vizualizaciju različitih struktura kostiju, mekih tkiva, krvnih sudova i implantanata.

Odeljenje radiologije Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ pored ovog, novog rendgen aparata, poseduje dva ultrazvučna aparata i skener  novije generacije. Nabavkom novog rendgen aparata obezbeđena je izuzetno dobra dijagnostika, što je od značaja za sve građane Topličkog okruga, koji gravitiraju ovoj ustanovi.

 

 

 

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 18 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas194
mod_vvisit_counterJuče327
mod_vvisit_counterOve nedelje4648
mod_vvisit_counterOvog meseca15671
Baner
Baner