Obavljena peta po redu besplatna akcija preventivnih pregleda u Opštoj bolnici ''Dr Aleksa Savić'' PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 januar 2018 12:46

Polako se budi svest ljudi da je kroz obavljanje redovnih sistematskih i ciljanih pregleda moguće neka oboljenja sprečiti, na vreme otkriti i na vreme otpočeti lečenje.
Juče je ekipa naših lekara i medicinskih tehničara, na inicijativu Ministarstva zdravlja obavila petu po redu besplatnu akciju preventivnih pregleda u Opštoj bolnici 'Dr Aleksa Savić'.
Odaziv je bio iznad svih očekivanja. Građani topličkog okruga, sa ili bez zdravstvenog osiguranja, mogli su bez zakazivanja da urade ultrazvuk stomaka, mamografiju i analize tumor markera - CEA i Ca 19-9.
U prostorijama Službe interne medicine u periodu od 8 do 16  uradjeno je ukupno 317 pregleda – 170 laboratorijskih pregleda, 142 ultrazvučnih pregleda i 35 mamografija. Pregledi su bili dobro organizovani, bez većih gužvi, a o rezultatima analiza pacijenti će biti obavešteni u najkraćem mogućem roku.
Preventivni ginekološki preglediu su obavljeni kod 94 žena  u   Domovima zdravlja u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi.
Zbog velikog interesovanja za mamografske i ultrazvučne preglede,  pregledi ove vrste zakazivani i za naredne dane.


 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 29 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas116
mod_vvisit_counterJuče480
mod_vvisit_counterOve nedelje5238
mod_vvisit_counterOvog meseca11139
Baner
Baner