ČETVRTA AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 25 decembar 2017 12:44

U četvrtoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, zabeležen rekordan odziv građana koji su obavili preglede.

U celom Topličkom okrugu do 16 časova, obavljeno je ukupno 494 pregleda. Od tog broja u prokupačkoj Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" pregledu se odazvao 224 pacijenata. Od ukupnog broja, ultrazvuk abdomena urađen je kod 157 osoba, pregled oftamologa je određen kod 143 a laboratorija kod 155 pacijenata.
Rekordan odziv građana na besplatne preventivne preglede, najbolja je potvrda da su građani prepoznali značaj akcije Ministarstva zdravlja, ali i da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko porasla u našem društvu.
Ta činjenica, kao i veliki broj građana kojima je na preventivnim pregledima dijagnostifikovano i prevenirano ozbiljno oboljenje, motiv su Ministarstvu zdravlja za nastavak ove akcije i u narednoj godini.
Stoga, najavljujemo da će akcija preventivnih pregleda, zbog velikog interesovanja građana, biti nastavljena već sredinom januara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 23 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas39
mod_vvisit_counterJuče325
mod_vvisit_counterOve nedelje607
mod_vvisit_counterOvog meseca4904
Baner
Baner