Превентивним прегледима до доброг здравља PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 20 novembar 2017 08:02

Трећег дана акције бесплатних превентивних прегледа коју организује Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, забележен је изузетно велики одазив грађана који је премашио сва очекивања.

У целом Топличком округу до 16 часова обављено је укупно 504 прегледа. Од тог броја у прокупачкој Општој болници "Др Алекса Савић" прегледу се одазвао 381 пацијент. Од укупног броја, ултразвук абдомена урађен је код 255 особа, мамографију је урадило 40 жена а хормони штитасте жлезде проверени су код 238 пацијената.
Пошто је био одазив грађана далеко већи од капацитета које смо могли да прегледамо, у току наредне недеље смо заказали још 100 мамографских прегледа и 62 ултразвука стомака.

Доц. др Ференц Вицко, испред Министарства здравља, при обиласку треће Акције бесплатних превентивних прегледа у нашој болници  изнео је опажање да су као и претходна два пута и сада прегледи организовани на највишем професионалном нивоу.
-Овако висок одзив најбоља је потврда значаја ове акције Министарства здравља и унапређења јавне свести о значају превенције.
Овим путем Општа болница "Др Алекса Савић" се захваљује свим здравственим радницима на уложеном труду, а грађанима на подршци и стрпљењу.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 21 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas32
mod_vvisit_counterJuče325
mod_vvisit_counterOve nedelje600
mod_vvisit_counterOvog meseca4897
Baner
Baner