AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA: Bez zakazivanja i uputa analiza hormona šitne žlezde, mamografija i ultra zvuk abdomena PDF Štampa El. pošta
sreda, 15 novembar 2017 11:18

U nedelju 19. novembra od 8 do 16 časova u našoj Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" obavljaće se besplatni pregledi. Ovo je treća akcija besplatnih pregleda i do sada je izazvala veliko interesovanje, jer građani  imaju mogućnost da bez uputa i zakazivanja provere svoje zdravstveno stanje. Kod slučajeva gde postoji eventualno oboljenje, ono može da se otkrije na vreme, što svakako popravlja samu prognozu, tok i vreme izlečenja.


Ovoga puta se zbog velikog interesovanja ponovo organizuje ultrazvuk abdomena. Važno je istaći da za ultrazvuk abdomena pacijent mora da bude pripremljen, odnosno ne treba da unosi hranu posle 18 časova prethodnog dana.

Za ovu, treću akciju preventivnih pregleda, radićemo i hormone štitne žlezde i mamografiju. Kada je o mamomgrafiji reč, pravo na ovaj pregled imaju žene od 50 i više godina starosti (žene u menopauzi) ali i one koje nisu u proteke dve godine radile mamografiju. Sam mamografski pregled je bezbolan i traje 15-ak minuta.
Kao i do sada, svi pregledi se mogu obeviti bez uputa, overene zdravstvene knjižice, i potpuno su besplatni.

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 27 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2
mod_vvisit_counterJuče282
mod_vvisit_counterOve nedelje2
mod_vvisit_counterOvog meseca8078
Baner
Baner