AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA, JOŠ JEDNOM DALA SJAJNE REZULTATE PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 16 oktobar 2017 10:33

Druga u nizu, nacionalna akcija besplatnih preventivnih zdravstvenih  pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja , održana je širom Srbije.Tokom jucerašnje akcije besplatnih pregleda u našoj bolnici smo imali odličan odaziv građana.

Ukupno je pregledano 185 pacijenata. Urološki je pregledano 110 pacijenata, a za muškarce pregled je podrazumevao i laoboratorijsku analizu krvi na PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene, a koja je urađena kod 35 pacijenata. Pregledom abdomena ultrazvukom obuhvaćeno je 123 pacijenta. Ginekološke preventivne preglede obavilo je 50 žena i obzirom na njihovu životnu dob, uglavnom je preporučena dodatna dijagnostika za koju je neophodno da se jave svom izabranom ginekologu.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda je cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju. S obzirom da je akcija naišla na odličan odziv građana Prokuplja, sprovodiće se i dalje u kontinuitetu, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti naše sugrađane, kada tačno da očekuju sledeci susret sa našim lekarima- istakao je Dr Darko Laketić.

U ovu akciju Ministarsva zdravlja bili su uključeni i Domovi zdravlja Topličkog okruga , gde je ukupno odrađeno 110 pregleda .

 

PRILOG TELEVIZIJE MOSTNET PROKUPLJE O PREVENTIVNIM PREGLEDIMA U PROKUPLJU 16.10.2017.GODINE MOŽETE POGLEDATI  OVDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 26 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1357
mod_vvisit_counterJuče1473
mod_vvisit_counterOve nedelje5042
mod_vvisit_counterOvog meseca31998
Baner
Baner