NOVO SANITETSKO VOZILO PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 21 septembar 2017 06:01

Zbog sve većeg obima posla i same patologije bolesti koja zahteva transport naših pacijenata na tercijalni nivo zdravstvene zaštite, menadzment bolnice  odlučio se za kupovinu novog vozila.

I pored teške materijalne situacije i vrlo oskudnih finanskijskih sredstava, naš vozni park je bilo neophodno obnoviti. Postojeci vozni park broji devet automobila. Po starosti naša vozila su mlada, ali su po pređenoj  kilometraži jako istrošena. U proseku godišnje pređu preko pola miliona kilometara.
U više navrata smo konkurisali kod ministarstva ali i kod raznih organizacija. Na žalost, nismo naišli na pozitivan odgovor, te smo morali problem oko voznog parka sami da rešavamo. Vrednost kupljenog automobila je 3 miliona dinara, uzet je na lizing i bice otplacen u narednih četiri godina.
Izabran je najpovoljniji auto na tržištu, Fiat Doblo, za koji verujemo da ce se najbolje pokazati i u praksi.Bezbednost pacijenata, ali i radnika koji učestvuju u transportu su nam jako bitni i na prvom mestu. Mesečno se preveze oko 500 pacijenata na viši nivo, odnosno u kliničke centre Niš ili Beograd. Naša bolnica poseduje samo dva reanimobila- a oni su u stalnom pokretu.  U velikom broju slučajeva, zbog ozbiljnosti i težine bolesti, neophodna je  adekvatna, stručna pratnja lekara i tehničara u transportu. Mi se možemo pohvalitiu da je smrtnost pacijenata u interhospitalnom transportu ispod 1%.

Našim vozilima vršimo prevoz pacijenata i do ostalih ustanova u Srbiji, kada su u pitanju operacije srca, kontrolni pregledi, banjsko lečenje, prevoz pacijenata na hemioterapiju ili zračenje.
Svakodnevno se pacijenti dovoze i odvoze sa dijalize, sa područja celog Topličkog okruga. Veoma često su ti pacijenti naseljeni na nepristupačnim i udaljenim mestima. Prevoz pacijenta mora biti obavljen i po lošim klimatskim i vremenskim uslovima.  Na raspolaganju su nam dva vozila koja se koriste za prevoz bubrežnih pacijenata na dijalizu, a oni su kupljeni jos 2004.godine. I njihova pređena kilometraža i preko pola miliona kilometara.
Iako oskudan vozni park, nikada se nije desilo da je bolnica ostala bez vozila ili kadra  kada je bio neophodan transport. Svi pacijenti su na vreme preveženi na planirana odredišta, ali za normalno funkcionisanje potrebna su nam bar još tri saniteta.

 

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 38 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas114
mod_vvisit_counterJuče229
mod_vvisit_counterOve nedelje2305
mod_vvisit_counterOvog meseca6318
Baner
Baner