NOV DIGITAJZER I PUMPA ZA INJEKTOVANJE KONTRASTA ZA ODELJENJE RENDGENOLOGIJE PDF Štampa El. pošta
sreda, 02 avgust 2017 10:49

Odeljenje rendgenologije Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" je danas dobilo aparat "digitajzer" a stara pumpa za injektovanje (ubrzgavanje) kontrasta, zamenjena je novom. Uz pumpu je obezbeđen i savremeniji sofrver.

Aparat za digitalizaciju marke "AGFA Cr-15X" ispunjava sve Evropske standarde. Kupljen  je iz sopstvenih sredstava bolnice, a vrednost aparata je 1,5 milion dinara koji će biti otplaćen u narednih godinu dana firmi Doo"Beolaser" iz Beograda. Pumpa za injektovanje koja je stara 6 godina, zamenjena je novom, savremenijom a o trošku servisera i proizvođača.

Digitalizacija je od presudnog značaja za obradu podataka, skladištenja i prenosa. Ovim aparatom omogućena je efikasna dostava informacija u svim vrstama i svim formatima. Za razliku od analognih podataka, koji obično trpe neki gubitak kvaliteta svaki put kada se umnožavaju ili prenose, digitalni podaci mogu da se propagiraju na neodređeno vreme, bez ikakve degradacije. Konačni proizvod, odnosno film koji se ovim putem dobija u digitalnom formatu, suvom štampaču ili narezan na CD, može biti čitljiv na bilo kom kućnom kompijuteru i ogromne su mu prednosti naspram sistema mokrog razvijanja koji se ranije koristio.

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 267 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas649
mod_vvisit_counterJuče957
mod_vvisit_counterOve nedelje4708
mod_vvisit_counterOvog meseca18452
Baner
Baner