Izlet pacijenata sa dijalize PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 15 jun 2017 11:40

Opšta bolnica Dr Aleksa Savić i Udruženje dijaliziranih i transplantiranih Toplica realizovalo je jednodnevni izlet u Soko Banji. Ovo udruženje okuplja pacijente sa područja Prokuplja, Blaca i Žitorađe.
Za putovanje do poznatog srpskog banjskog lečilišta i posetu manastiru Lipovac, obezbeđena je i medicinska pratnja lekara i medicinskih tehničara.
Ovi pacijenti su  zbog prirode svoje bolesti primorani da tri puta nedeljno po četiri sata provode na dijalizi, vezani za krevet i aparat.
Pokazano je da ovakva vrsta edukativnih susreta predstavlja osnovni vid i jedinu realnu mogućnost kako edukovanja bubrežnih invalida tako i omogućavanje najefikasnije mentalno- fizičke rehabilitacije ove grupacije Osoba sa invaliditetom. Činjenica je da se zbog doživotnog lečenja borba za duži i bolji život vodi svakodnevno i doživotno, a ovo je lep način da se pacijenti sa dijalize, druže i promene sredinu, makar na jedan dan.

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 32 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas616
mod_vvisit_counterJuče1594
mod_vvisit_counterOve nedelje5895
mod_vvisit_counterOvog meseca32851
Baner
Baner