Radovi na odeljenjima neurologije, oftalmologije i pedijatrije PDF Štampa El. pošta
utorak, 09 februar 2016 11:04

U Opštoj bolnici „ Dr Aleksa Savić “  završeni su radovi na proširenju smeštajnih kapaciteta i renoviranju Odeljenja neurologije a u toku su radovi na rekonstrukciji mokrih čvorova, vodovodne i kanalizacione  mreže na Odeljenjima oftalmologije i pedijatrije.

 

 

Nakon više od 40 godina renoviran je prostor za EEG I ENMG (elektroencefalografija i elektromioneurografija ) preglede na Odeljenju neurologije,  prošireni su smeštajni kapaciteti za još jednu bolesničku sobu, otvoren je novi ulaz sa rampom zbog lakšeg i bržeg transporta pacijenata na dalju dijagnostiku, renoviran mokri čvor.

- Iako je nabavljena nova medicinska oprema, prostor u kome se obavljali pregledi je bio jako neuslovan.Tokom prethodna dva meseca renoviran je prostor za EEG i EMNG preglede, čime su napravljeni mnogo bolji uslovi za pacijente i omogućen kvalitetniji rad medicinskih radnika- rekao je dr Zoran Jović, načelnik Odeljenja neurologije ( na slici ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dotrajale i nefunkcionalne vodovodne i kanalizacione mreže odeljenja oftalmologije i pedijatrije  neophodno je obnoviti u što kraćem vremenskom  roku .  Odeljenje pedijatrije je delimično obnovljeno pre nekoliko godina ali je najveći deo odeljenja ostao nerekonstruisan i u izuzetno lošem stanju. Iz tog razloga će poboljšanje uslova na pedijatriji biti jedan od prioriteta u daljem radu Bolnice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon završetka radova na očnom odeljenju steći će se svi neophodni uslovi za početak rada nove operacione sale sa savremenim aparatom  treće generacije i novim operacionim stolom čija se nabavka očekuje u najskorije vreme. Do tada se oftalmološki pregledi zbog tekućih radova na renoviranju odeljenja obavljaju u prostorijama u Domu zdravlja Prokuplje.

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 23 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas183
mod_vvisit_counterJuče1594
mod_vvisit_counterOve nedelje5462
mod_vvisit_counterOvog meseca32418
Baner
Baner