Počeo sa radom onkološki konzilijumi u Prokuplju PDF Štampa El. pošta
petak, 05 februar 2016 12:25

Nakon pauze od skoro pet godina ponovo je počeo sa radom onkološki konzilijum. Konzilijarni lekarski pregledi za obolele od različitih oblika malignih bolesti obavljaće se  u prostorijama Odseka onkologije Opšte bolnice „ Dr Aleksa Savić “ u Domu zdravlja u  Prokuplju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onkološki konzilijum sačinjavaju stručnjaci, specijalisti različitih oblasti medicine,koji na osnovu najsavremenijih protokola i dostignuća iz oblasti onkologije donose odluku o daljem lečenju obolelih od malignih  bolesti. Ubuduće pacijenti iz čitave Toplice zbog pregleda onkološkog konzilijuma neće biti prinuđeni da putuju u Niš, kako je to poslednjih godina bila praksa, već će najteži, onkološki pacijenti iz sve četiri opštineTopličkog okruga ovu vrstu pregleda obavljati u renoviranim prostorijama Službe onkologije u Domu zdravlja u Prokuplju.
-Ovu odluku smo doneli jer je naša  obaveza da omogućimo što kvalitetniju i svim pacijentima jednako dostupnu zdravstvenu zaštitu, što se u konkretnom slučaju odnosi na onkološke pacijente, koji su godinama vodili ili vode borbu sa najtežom bolešću. Uzimajući u obzir potrebe pacijenata obolelih od malignih bolesti, kojih je svake godine sve više, smatrali smo obavezom da smanjimo fizičko ali i finansijsko opterećenje koje su pacijenti imali prilikom odlaska na konzilijarnepreglede u KC Niš - rekla je dr Snježana Arsić, direktor Opšte bolnice „ Dr Aleksa Savić “.
Dr Arsić je naglasila da očekuje podršku lokalnih samouprava sve četiri opštine Topličkog okruga u cilju boljeg funkcionisanja ovog ali i drugih oblika zdravstvene zaštite u Toplici, jer je briga o zdravlju stanovnika lična odgovornost svakog čoveka, obaveza i odgovornost zdravstvenih radnika kao i predstavnika vlasti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 31 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas431
mod_vvisit_counterJuče1594
mod_vvisit_counterOve nedelje5710
mod_vvisit_counterOvog meseca32666
Baner
Baner