BOLJI USLOVI I NA PSIHIJATRIJI PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 20 avgust 2012 11:58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iako u Srbiji samo najtežih pasihijatrijskih bolesnika ima oko 300 hiljada, a onih lakših i mnogo više, Srbija decenijama ne ulaže u održavanje psihijatrijskih bolnica pa pacijenti i zdravstveno osoblje boravi u nezamislivim uslovima.”

Izvor: B 92

Ovakvi i slični tekstovi proteklih meseci se gotovo svakodnevno mogu pročitati u vestima mnogih medija. Da i u prokupačkoj psihijatriji ne čekamo da problem postane “gorući”, odlučili smo da rekonstrukcija ovog odeljenja bude završena u što kraćem roku.

 

 

Radovi na postavljanju podova u bolesničkim sobama odvijaju se planiranom dinamikom, a uporedo se renoviraju i službene prostorije za zaposlene.

Pacijenti hospitalizovani na psihijatriji već osećaju zadovoljstvo zbog novih boljih uslova. Posle duže vremena mokri čvor saniran je u potpunosti, trpezarija je sada funkcionalna, a stari kreveti u sobama su zamenjeni.

 

 

 

 

 

U našoj zemlji  ima oko 5.000 postelja namenjenih lečenju psihijatrijskih bolesnika, a popunjenost posteljnog fonda je više od 100 %, što je slučaj i sa psihijatrijom u bolnici u Prokuplju.

Ministastvo zdravlja navodi da se u Srbiji psihijatrijski bolesnici  često "računaju kao bolesnici drugog reda", što ne sme da se dozvoli i zato bi što pre trebalo da se počne sa rešavanjem nagomilanih problema. Što se prokupačke bolnice tiče: rečeno – urađeno !

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 14 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas151
mod_vvisit_counterJuče390
mod_vvisit_counterOve nedelje2809
mod_vvisit_counterOvog meseca9658
Baner
Baner