USKORO INFORMATIZACIJA DOMA ZDRAVLJA I BOLNICE PDF Štampa El. pošta
nedelja, 27 mart 2011 17:17

Informatizacija donosi značajne promene u mnogobrojnim sferama svakodnevnog života, u pristupu osposobljavanju i znanjima, organizaciji rada i mobilizaciji veština, u slobodnom vremenu građana. Evropska unija stavila je informatičko društvo u centar svoje strategije za 21. vek.

Zbog toga je važno ulaganje u informatizaciju zdravstvenih ustanova i veliki značaj želimo da damo najavi ulaganja u informatički sistem primarne i sekundarne zdravstvene zaštite Zdravstvenog centra "Toplica" Prokuplje.

 

Pored građevinskih radova na rekonstrukciji i adaptaciji koji su u toku ili su u planu za ovu godinu, uz organizacione promene koje se implementiraju, edukaciju i razvoj ljudskih resursa i zanavljanje medicinske opreme, informatizacija je važan segment ka postizanju cilja: stvaranju zdravstvene ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite koje će građanima Toplice pružiti najkvalitetniju moguću zdravstvenu uslugu po evropskim standardima.

Nabavka IT opreme i softvera za Dom zdravlja biće realizovana u okviru projekta Ministarstva zdravlja „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS, koji se finansira iz kredita Svetske banke, kroz realizaciju komponente za informatizaciju.

Ono što će omogućiti realizacija projekta je evidencija podataka koji se odnose na svaku posetu pacijenta svom izabranom doktoru – e karton, štampa recepata, automatizovana štampa kompletne medicinske dokumentacije, izveštaji koji se dostavljaju Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje i Institutu za javno zdravlje Srbije “dr Milan Jovanović Batut” i drugo.

Nabavka IT opreme i softvera za Bolnicu po projektu IPA 2008. treba da omogući uvođenje dijagnostički srodnih grupa, razvoj kliničkih puteva, razvoj zdravstvenog menadžmenta, podršku procesu akreditacije i povećanju bezbednosti pacijenata.

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 44 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas782
mod_vvisit_counterJuče1002
mod_vvisit_counterOve nedelje1784
mod_vvisit_counterOvog meseca22954
Baner
Baner