Donacija porodilištu Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić"‏ PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 23 novembar 2015 18:18

17.novembar se u svetu obeležava kao dan prevremeno rođenih beba. Obeležava se petu godinu za redom. U svetu se svakodnevno rodi na desetine hiljada beba pre vremena. Smatra se da se svako deseto dete rodi pre vremena. U Srbiji taj broj iznosi oko 4.000 godišnje.

Prevremeno rođenom bebom smatra se svaka beba rođena pre punih 37 nedelja gestacije. Te bebe obično imaju malu porođajnu težinu, zatim, u zavisnosti od nedelje gestacione starosti u kojoj su rođene, rađaju se sa brojnim drugim faktorima rizika, te da bi preživele neophodni  su im adekvatna nega i kvalitetna medicinska oprema.

Krajem prošle nedelje Zadužbina Nikole Spasića, a ispred njih firma Medipro, donirala je porodilištu Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ dva uređaja, aspirator i pulsni oksimetar, koji su značajni u nezi i praćenju vitalnih parametara svakog novorođenčeta. Vrednost donacije je oko 200.000 dinara.

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 57 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1770
mod_vvisit_counterJuče1130
mod_vvisit_counterOve nedelje5453
mod_vvisit_counterOvog meseca26623
Baner
Baner