Donacija Odseku nefrologije i hemodijalize internog odeljenja Opšte bolnice"Dr Aleksa Savić" PDF Štampa El. pošta
utorak, 13 oktobar 2015 11:40

U Odseku nefrologije i hemodijalize internog odeljenja Opšte bolnice ,,Dr Aleksa Savić" u Prokuplju trenutno se tretmanu hemodijalize podvrgavaju 43 pacijenta koji su na hroničnom programu hemodijalize usled terminalne faze bubrežne slabosti. Šest pacijenata se dijalizira peritonealnom dijalizom (CPAD tretman) koja se obavlja u kućnim  uslovima. HD tretmani se obavljaju u dve sale za HD tretmane na ukupno, do sada, 20 aparata.
Zahvaljujući razumevanju, a u sklopu dugogodišnje uspešne saradnje sa firmom ,,Fresenius Medical Care", dobili smo dva nova, savremena aparata za hemodijalizu najnovije generacije.
Jedan od tih aparata je i aparat za hemodijafiltraciju (HDF) 5008S CorDiax sa najboljim i trenutno najsavremenijim karakteristikama.
Ovom donacijom će biti poboljšan kvalitet HD tretmana i a veći broj pacijenata moći će da koristi HDF tretman kao vid najsavremenije i najkvalitetnije hemodijalizne procedure. Klinički je dokazano duže preživljavanje I smanjenje stope smrtnosti pacijenata koji se dijaliziraju na HDF aparatima. U toku svakog tretmana pacijenta proverava se uspešnost dijaliznog tretmana.
Zahvaljujući  ranijim donacijama Odsek nefrologije I hemodijalize je već zanavljan I već je opremljen savremenim aparatima, koji se koriste nekoliko godina unazad u punom kapacitetu i time olakšavaju boravak I tretman pacijentima  i podižu stepen pružanja zdravstvene usluge na nivo drugih modernih centara za hemodijalizu u Srbiji.

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 32 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas241
mod_vvisit_counterJuče1594
mod_vvisit_counterOve nedelje5520
mod_vvisit_counterOvog meseca32476
Baner
Baner