Novi aparati u biohemijskoj laboratoriji‏ PDF Štampa El. pošta
sreda, 19 avgust 2015 12:15

U julu mesecu u biohemijskoj laboratoriji Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" instaliran je još jedan aparat za rad kompletne krvne slike, firme Sysmex, japanskog proizvođača, svetskog lidera u proizvodnji hematoloških brojača.
Precizan i brz, potpuno je kompatibilan sa aparatom na kojem se radi već par godina.
Dobijanje ovog aparata je ostvarenje cilja svake laboratorije, tj. obezbeđenje dobijanja rezultata u toku 24h - 365 dana u godini, bez bojazni od mogućih kvarova, nestanka struje, redovnog servisa i drugih tehnički nepovoljnih situacija, kada je dolazilo do kolapsa u radu. Ovim je hematološka jedinica dobro opremljena i sugurna.


U avgustu mesecu, biohemijska laboratorija je dobila još jedan novi aparat za merenje vrednosti šećera u krvi, Biosen C- line Clinic/GP+, nemačkog proizvođača.
Aparat je vrlo precizan, brz i , što je veoma bitno, komforan za pacijente (posebno za one kojima se krv uzima nekoliko puta u toku dana) jer je dovoljna jedna kap krvi iz prsta da bi se analiza uradila. Zanimljiv podatak, koji slikovito prikazuje kvalitet performansi ovog aparata je da je baš na ovakvom aparatu meren šećer i laktati u krvi Felixu Baumgartneru,u toku uspešnog poduhvata "Skok iz svemira", 2012.godine. Suvišno je reći da su sa svijim fondom birali i izabrali najbolje.

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 177 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas860
mod_vvisit_counterJuče1124
mod_vvisit_counterOve nedelje6043
mod_vvisit_counterOvog meseca19787
Baner
Baner